gov.ua Державні сайти України
Пошук

Херсонщина: детінізації праці – запорука успішного бізнесу

03 лютого 2020

За підтримки громадської спілки «Підприємці Херсона», 31 січня 2020 року, у м. Херсон відбувся семінар для суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі, тимчасового розміщування та організації харчування з питань детінізації праці в області.

Інспектори праці ГУ Держпраці у Херсонській області спільно з представниками Держпродспоживслужби провели інформаційно-роз’яснювальну роботу, під час якої роботодавцям наголосили про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин.

Спікерами були розкриті питання: як правильно оформити і звільнити працівника; які помилки найчастіше допускають підприємці під час оформлення працівників; про правила роботи бізнесу, про порядок проведення перевірок органами контролю та про нові суми штрафів та як уникнути штрафних санкцій.

Зокрема, фахівці ГУ Держпраці у Херсонській області закликали суб’єктів господарювання, які ще не уклали з найманими працівниками трудові договори, оформити всіх працівників відповідно до норм чинного законодавства. Оскільки з третього лютого розпочнеться інспекційна кампанія, під час якої перевірятимуть як роботодавці області дотримуються норм трудового законодавства, а уразі виявлення неоформлених працівників порушники притягуватимуться до відповідальності.

На завершення учасники заходу мали змогу особисто поспілкуватися з представниками Головного управління та отримати кваліфіковані відповіді на запитання.