gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Чернігівщині погашено майже 2 мільйони заборгованості по заробітній платі

22 грудня 2015

Моніторинг звернень і скарг громадян, які надходять до Управління Держпраці у Чернігівській області, свідчить про те, що питання порушення роботодавцями діючого законодавства у частині несвоєчасної виплати заробітної плати або розрахункових коштів при звільненні є одними з найактуальніших для населення.

Реагуючи на отримані скарги, посадові особи Управління у листопаді поточного року здійснили перевірки ПАТ «Чернігівський завод радіоприладів» і, за дорученням Державної служби України з питань праці, ДП «Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння» стосовно дотримання чинного законодавства України про працю. Під час перевірки на підприємствах виявлено заборгованість по виплаті заробітної плати працівникам. Керівникам були видані відповідні приписи на усунення у місячний термін зафіксованих порушень законодавства, працівників підприємства, які допустили порушення, притягнуто до адміністративної відповідальності.

Крім того, матеріали перевірки ПАТ «Чернігівський завод радіоприладів» за ознаками злочину, передбаченого статтею 175 Кримінального кодексу України («Невиплата заробітної плати, стипендії, пенсії чи інших установлених законом виплат»), направлені до Чернігівського відділу поліції Головного Управління Національної поліції України у Чернігівській області.

За результатами виконання приписів працівникам зазначених підприємств виплачено боргів із заробітної плати на загальну суму майже 2 мільйони гривень.