gov.ua Державні сайти України
Пошук

Харківщина: у ТЦ «Барабашово» роз’яснювали працівникам і роботодавцям необхідність офіційного працевлаштування

31 січня 2020

Фахівцями Головного управління Держпраці у Харківській області спільно з представниками ГУ Державної податкової служби та ГУ Пенсійного фонду України продовжується проведення інформаційної кампанії стосовно переваг легального працевлаштування.

Так, на території другого за величиною Торгівельного центру Східної Європи «Барабашово», учасниками заходу було проведено інформування продавців про наслідки отримання доходів у «конвертах», були роздані інформаційні буклети та надано консультації стосовно укладання трудового договору. Також було роз’яснено переваги задекларованої праці, зокрема: пенсійне забезпечення, соціальна захищеність, право на субсидію, можливість скористатися податковою знижкою у випадках, передбачених законом.

Пiсля безпосереднього спiлкування з працiвниками про переваги легального працевлаштування, в адміністрації Торгівельного центру вiдбулася зустрiч з роботодавцями, на якій було обговорено мету цiльвої інформаційної кампанiї щодо детінiзацiї зайнятості, спрямованої на реалізацію виконання Доручення Прем’єр-мiнiстра України Олексія Гончарука про вжиття заходів щодо детінізації зайнятості у сфері торгівлі товарами та послугами. Роботодавцям було наголошено на необхідності офіційного оформлення найманих працівників, а також було нагадано, що у разі виявлення неоформлених найманих працівників під час інспекційних відвідувань інспекторами ГУ Держпраці у Харківській області, законодавством передбачена відповідальність згідно ст.265 КЗППУу вигляді штрафних санкцій.