gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Харківщині відбулося навчання з правових питань для керівників та інспекторів ГУ Держпраці

17 грудня 2019

У Харкові для керівників та інспекторів відділів нагляду в машинобудуванні, енергетиці, в АПК та СКС, нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки, в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку, експертної роботи, ринкового нагляду та надання адміністративних послуг, гірничого нагляду Головного управління Держпраці у Харківській області було проведено навчання від юрисконсультів відділу юридичного забезпечення.

Захід було проведено під головуванням начальника відділу юридичного забезпечення Ганни Перепелиці, за участі головного спеціаліста – юрисконсульта Наріне Хачатрян та головного спеціаліста з питань запобігання та виявлення корупції Катерини Алейнікової.

Метою проведення зустрічі з інспекторами Головного управління стали питання щодо здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності, які визначені Законом України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» № 877-V.

Наріне Хачатрян привернула особову увагу на підготовку документів (направлення, наказу) для планової або позапланової перевірки суб’єкта господарювання, дотримання строків вручення акту перевірки та припису на усунення порушень, як важливі аспекти формування матеріалів для судового розгляду. Також на окремих прикладах були розглянуті можливі неточності при заповненні документів, які під час судового розгляду можуть вплинути на судове рішення.

Головні державні інспектори жваво взяли участь в обговоренні актуальних питань, мали змогу отримати вичерпні відповіді на свої запитання та більше дізнатися про проведення судових засідань.

Катерина Алейнікова зупинилася на змінах в антикорупційному законодавстві, а саме: з 18 жовтня 2019 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції». У змінах, які внесені у Закон України “Про запобігання корупції”  значно розширено коло близьких осіб та членів сім’ї суб’єктів декларування. Окремо зупинились на заповненні декларації, строках заповнення  та числі її можливого виправлення.