gov.ua Державні сайти України
Пошук

Аграріям Полтавщини допомагають забезпечити надійне збереження сільськогосподарських машин та механізмів

22 листопада 2019

На Полтавщині головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС Віталій Богун провів зустріч з колективом аграрного орендно-приватного підприємства «Великосорочинське». Під час зустрічі обговорили дотримання встановлених правил зберігання сільськогосподарських машин і механізмів взимку, детально опрацювавши способи та тривалість зберігання.

Головний державний інспектор звернув увагу на те, що під час зберігання аграрної техніки необхідно знати, які машини встановлювати у приміщеннях, які під навісом, а які можуть тривалий час перебувати на відкритих майданчиках.

Зокрема, фахівець акцентував на тому, що у разі тривалого перебування тракторів, комбайнів, автомобілів та іншої техніки на відкритих майданчиках, необхідно провести ряд операцій з підготовки до зберігання їхнього двигуна: консервацію поверхні деталей, розташованих усередині двигуна (внутрішня консервація), промивку системи охолодження; герметизацію внутрішніх порожнин двигуна; консервацію зовнішніх непофарбованих поверхонь деталей; упаковку двигуна в чохол із полімерної плівки або іншого матеріалу (за відсутності капота).

Крім того, інспектор звернув увагу аграріїв на те, що при підготовці до консервації з машини необхідно знімати деталі і складальні одиниці, які найбільш схильні до псування (полотняні транспортери, приводні паси, ланцюги, акумулятори, агрегати електрообладнання тощо), укладати їх у ящики, на яких необхідно позначати марку і номер машини, після цього передавати їх для зберігання на склад.