gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Києві відбувся семінар щодо впровадження інформаційних систем ринкового нагляду

20 листопада 2019

Відповідно до Законів  України «Про загальну безпечність нехарчової продукції» та «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції», з метою обміну між органами виконавчої влади інформацією про продукцію, що становить серйозний ризик, – Державна служба України з питань праці (далі Держпраці) та її територіальні органи здійснюють перехід до робочої версії Національної інформаційної системи ринкового нагляду та системи оперативного взаємного сповіщення про продукцію, що становить серйозний ризик (далі – ІТС НРН та СОВС).

За результатами підготовки документації, необхідної для підключення, та в рамках аналізу якісних і кількісних показників роботи у тестовій версії  ІТС НРН та СОВС, – встановлено готовність фахівців відділу ринкового нагляду та до роботи з інформаційно-комунікаційною платформою.

З метою обговорення найбільш актуальних питань, які стосуються специфіки функціонування ІТС НРН та СОВС, Держпраці (спільно із представниками Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України) 19.11.2019 на базі Головного управління Держпраці у Київській області було організовано одноденний семінар-навчання.

Разом з цим, проведено обговорення ряду актуальних питань, що стосуються діяльності органів державного ринкового нагляду, зокрема:

  1. новели вітчизняного нормативно-правового регулювання, а саме прийняття Порядкурозслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затвердженого постановою Кабінету Міністрів Українивід 17 квітня 2019 р. № 337;
  2. доцільність створення груп експертів із числа фахівців органів державного ринкового нагляду;
  3. аналіз практики територіальних органів в частині проведення перевірок нехарчової продукції на відповідність вимогам технічних регламентів.

Особливу подяку висловлюємо Головному управлінню Держпраці у Київській області за співпрацю та оперативне забезпечення технічними засобами для проведення семінару.