gov.ua Державні сайти України
Пошук

Одещина: фахівці Держпраці роз’яснили мешканцям Ренійського району їх трудові права та обов’язки

15 листопада 2019

Фахівці Головного управління Держпраці в Одеській області взяли активну участь у черговій зустрічі, організованій спільно з Ренійською філією Одеського обласного центру зайнятості в рамках виконання Меморандуму про співпрацю між Держпраці України та Службою зайнятості.

До участі у заході долучилися 25 роботодавців, які представили близько 100 вакансій, а також майже 70 мешканців Рені та Ренійського району, які шукають роботу і перебувають на обліку у філії.

Старший інспектор ГУ Держпраці Ігор Сорокін проінформував присутніх роботодавців та безробітних про порядок укладання трудових договорів, нагадав випадки, в яких додержання письмової форми трудового договору є обов’язковим. Фахівець звернув увагу присутніх на обов’язок роботодавця до початку роботи роз’яснити працівнику його права та обов’язки, проінформувати під підпис про умови праці, ознайомити з правилами внутрішнього трудового розпорядку, визначити робоче місце, ознайомити з технікою безпеки.

Відповідно до  ч.3, статті 24 Кодексу законів про працю України, працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом (розпорядженням) роботодавця, і повідомлення органів державної фіскальної служби про прийом працівника на роботу.

Фахівець Головного управління рекомендував уникати неофіційної роботи. Адже праця без належного оформлення трудових відносин у більшості випадків, веде до конфліктів з роботодавцем та невиплати працівникові зароблених ним грошей. Офіційна праця дає впевненість у завтрашньому дні.