gov.ua Державні сайти України
Пошук

Івано-Франківщина: суд підтвердив правомірність накладення Держпраці штрафу за неналежне оформлення трудових відносин

15 листопада 2019

Рішенням суду апеляційної інстанції підтверджено правомірність дій Управління Держпраці в Івано-Франківській області щодо накладення штрафної санкції за допуск ФОП працівників до роботи без належного оформлення трудових відносин.

У ході інспекційного відвідування фізичної особи-підприємця в одному із районів області, що спеціалізується на промисловій обробці деревини, інспекторами праці Держпраці виявлено порушення частини 3 статті 24 КЗпП України, а саме, допуск роботодавцем трьох працівників до роботи без належного оформлення із ними трудових відносин.

За таке порушення законодавства про працю Управлінням Держпраці в Івано-Франківській області винесено постанову про накладення на ФОП штрафу в розмірі 375 570 гривень.

Не погодившись з рішенням уповноваженої посадової особи Держпраці суб’єкт господарювання звернувся з адміністративним позовом до суду із вимогою визнати постанову протиправною і скасувати її. За результатами розгляду адміністративної справи Восьмий апеляційний адміністративний суд дійшов висновку, що фізичною особою-підприємцем допущено порушення вимог законодавства в частині оформлення трудових відносин з трьома працівниками.

Таким чином Постанова Держпраці про накладення штрафної санкції на ФОП визнана правомірною, штраф підлягає стягненню у примусовому порядку.