gov.ua Державні сайти України
Пошук

Полтавщина: Безпека виконання будівельно-монтажних робіт на контролі Держпраці

14 листопада 2019

Головні державні інспектори відділу нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Полтавській області Ігор Болук та Віктор Гладенький зустрілись із працівниками ПАТ «Крюківбудтехмонтаж» на одному з будмайданчиків підприємства.

Інспектори Держпраці нагадали працівникам про необхідність дотримання правил та інструкції з охорони праці під час виконання будівельно-монтажних робіт. Учасники зустрічі обговорили основні вимоги ДБН А. 3.2-2-2009 «Охорона праці і промислова безпека у будівництві. Основні положення», звернули увагу на правила охорони праці на тимчасових або мобільних будівельних майданчиках. Фахівці Держпраці зауважили на вимогах безпеки під час виконання робіт на висоті, вантажно-розвантажувальних робіт та при експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання. Зокрема, це використання засобів індивідуального і колективного захисту, своєчасне проведення їх оглядів та випробувань, дотримання вимог посадових і робочих інструкцій з охорони праці.

Однією із складових ефективної роботи з профілактики виробничого травматизму є належна підготовка, навчання та підвищення кваліфікації працівників з охорони праці, зауважили фахівці Держпраці. Адже більшість нещасних випадків, які трапляються на виробництві, спричиняють «людський фактор» та організаційні причини, серед яких на першому місці знаходиться порушення вимог нормативно-правових документів з охорони праці.