gov.ua Державні сайти України
Пошук

Черкащина: на ПрАТ «Юрія» зменшено шкідливі виробничі фактори та ризики професійних захворювань

13 листопада 2019

Начальник відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Черкаській області Олена Свиридюк спільно з начальником компресорного цеху Приватного акціонерного товариства «Юрія» Василем Павленком, майстром цеху Олександром Нестеренком та працівниками підприємства провели нараду з метою запобігання виробничому травматизму і професійним захворювань на підприємстві.

«Нещодавно у компресорному цеху ПрАТ «Юрія» встановлено компресорне обладнання фірми GEA Grasso, пластинчаті охолоджувачі води фірми Alfa Laval, випарний конденсатор Baltimore. Такі технічні оновлення не лише дали можливість зменшити кількість холодоагенту (аміаку) з 5000 кг до 490 кг та економити електроенергію на 50 відсотків, а й суттєво вплинули на створення для працівників підприємства безпечних умов праці», – повідомив під час наради начальник компресорного цеху Василь Павленко.

Як відзначила фахівець Управління Держпраці Олена Свиридюк, підприємство здійснює виготовлення різноманітної молочної продукції, тому питання охорони праці потребують особливої уваги.

«Завдяки зменшенню на підприємстві кількості аміаку в 10 разів, відповідно до Плану локалізації і ліквідації аварій (ПЛАС), об’єкт підвищеної небезпеки значно зменшив свою небезпечність. Крім того, встановлення нового обладнання дозволило зменшити небезпечні фактори виробництва, а саме шум і вібрацію, що вплинуло на зменшення ризиків професійних захворювань працівників», – підкреслила Олена Свиридюк.

Також знижує ймовірність професійних захворювань встановлена на підприємстві більш потужна і сучасна вентиляційна система, яка якісно очищує повітря у цеху.

Учасники наради відзначили, що впровадження комплексного та системного підходу до створення безпечних і належних умов праці, зниження ризиків виробничого травматизму, професійних захворювань та аварій на підприємстві, використання передових сучасних технологій і обладнання, відповідальне ставлення керівництва та працівників до питань охорони праці дозволить ПрАТ «Юрія» наступного року взяти участь у Всеукраїнському огляді-конкурсі на присвоєння звання «Краще підприємство з охорони праці».