gov.ua Державні сайти України
Пошук

Полтавщина: На СП «Полтавська газонафтова компанія» проведено нараду щодо планів розвитку гірничих робіт на 2020 рік

13 листопада 2019

Фахівці Управління Держпраці у Полтавській області провели нараду із працівниками спільної українсько-британської нафтогазової компанії зі штаб-квартирою в місті Полтава.

Зауважимо, що даний суб’єкт господарювання зайнятий в галузі пошуку, розвідки та видобутку нафти і газу, заснований у 1994 році британською нафтогазовою компанією «JP Kenny Exploration & Production Ltd.» та українськими підприємствами «Полтавагазпром» і «Полтаванафтогазгеологія».

Під час наради головний інспектор відділу нагляду Сергій Київський роз’яснив працівникам СП «Полтавська газонафтова компанія», що річні плани розробляються у відповідності до, затверджених проектами розробки родовищ, законодавчих та нормативно-правових вимог з охорони надр, промислової безпеки, охорони праці, охорони навколишнього природного середовища та згідно з ст.51 КУ «Про надра». Також вони погоджуються з центральним органом виконавчої влади, який реалізує державну політику у сферах промислової безпеки, охорони праці та здійснення державного гірничого нагляду на території Полтавської області – Управлінням Держпраці в Полтавської області.

Нагадаємо, відповідно до ст.19 та ст.24 Гірничого закону України гірниче підприємство при проведенні гірничих робіт (комплекс робіт з проведення, кріплення та підтримки гірничих виробок і виймання гірничих порід в умовах порушення природної рівноваги, можливості прояву небезпечних і шкідливих виробничих факторів) повинно мати річні плани розвитку гірничих робіт.