gov.ua Державні сайти України
Пошук

Чи легально працюють будівельники Рівненщини – перевіряє Управління Держпраці

25 вересня 2019

Тривають інспекційні відвідування забудовників Рівного. Інспектори праці здійснюють  заходи контролю на будівельних майданчиках та перевіряють належність оформлення трудових відносин працівників з суб’єктами господарювання  – забудовниками, підрядниками та субпідрядниками.

Прикметно, що коли на будівельний майданчик приходить інспектор праці, то працівники переважно втікають з місця роботи.  Це, звісно,  ставить під сумнів їх легальність на будівництві. На жаль, така ситуація є системною.

Будівельна галузь є однією з найбільш проблемних щодо використання найманих осіб без належного оформлення трудових відносин. Умови та режим роботи не відповідають нормам праці, є чимало фактів нещасних випадків, за які роботодавці не хочуть нести відповідальність.

Управління Держпраці попереджає роботодавців про відповідальність за порушення трудового законодавства! Так,  за одного не належно оформленого працівника штраф – 125190 гривень. А за створення перешкод у проведенні інспекційного відвідування – 417 300 гривень.