gov.ua Державні сайти України
Пошук

Посадовці полтавського Управління пересвідчились у знаннях працівників агрофірми щодо Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів

09 серпня 2019

На базі КП Полтавської обласної ради «Учбово-курсовий комбінат житлово-комунального господарства» відбувся екзамен в групі «Підготовка посадових осіб з Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів». Комісія, до складу якої входив начальник відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці у Полтавській області Віталій Гринюк, упевнилась в обізнаності керівного складу та електротехнічного персоналу ТОВ «Агрофірма ім. Довженка» щодо ПБЕЕС.

Нині у обробітку агрофірми знаходиться 45 тисяч гектарів орних земель у Гадяцькому, Диканському, Зіньківському і Шишацькому районах Полтавщини. Суб’єкт господарювання успішно розвиває рослинницьку галузь та одним із пріоритетних напрямів його роботи є галузь тваринництва, зокрема молочний бізнес. На сьогодні майже всі ферми агрофірми реконструйовані, там встановлено сучасне обладнання, створені належні умови для персоналу. До речі, ТОВ «Агрофірма ім. Довженка» є прямим роботодавцем майже для двох тисяч працівників, тож, і рівень дотримання вимог законодавства з питань охорони праці на підприємстві має бути високим.

По завершенню визначення рівня знань спеціалістів, фахівці Управління провели навчання з тем, котрі потребували фахового роз’яснення. До присутніх довели вимоги нормативно-правових актів з охорони праці щодо проведення опосвідчення безпечного стану електроустановок та надання копій відповідних актів до Управління. З присутніми на навчанні опрацювали складання наказу про призначення комісії по проведенню опосвідчення стану безпеки електроустановок, порядок допуску відряджених осіб для проведення вимірів та випробувань електроустановок і оформлення акту опосвідчення стану безпеки електроустановок та розсилка його зацікавленим організаціям.

Крім того, працівники обговорили з представниками Управління проблемні моменти, що виникають під час проведення планових заходів з безпечної експлуатації електроустановках споживачів. Отримали представники підприємства і відповіді на питання щодо ідентифікації об’єктів підвищеної небезпеки, медичних оглядів працівників, безпечної експлуатації транспортних засобів тощо.