gov.ua Державні сайти України
Пошук

Луганщина: інспектором ГУ Держпраці проведено круглий стіл з працівниками шахти «Тошківська»

07 серпня 2019

7 серпня 2019 року інспектором відділу державного нагляду у вугільній галузі управління гірничого нагляду ГУ Держпраці у Луганській області був проведений круглий стіл з інженерно-технічними працівниками та електрослюсарями дільниці «Підйом» ВП «Шахта «Тошківська» ДП «Первомайськвугілля».

Під час проведення заходу його учасники розглянули низку питань щодо технічного обслуговування підйомних машин. Особливу увагу було приділено контролю за станом найважливіших елементів підйомної машини, таких як: елементи гальмівної системи, ланцюги електричних захистів та блокувань, елементи керування підйомною машиною, контрольні вимірювальні прилади, стволова сигналізація, системи змащення, контроль витрат головних канатів.

Також учасники круглого столу розглянули та обговорили інформацію щодо:

  • контролю стану підшипникових вузлів за допомогою методів вібраційних прискорень.
  • новітні методики неруйнівного ультразвукового та магнітно-порошкового контролю корінної частини  підйомної машини та складових частин гальмівної системи.
  • досвід інших шахт в модернізації електричної частини підйомною машиною з використанням комп’ютерних систем керування та контролю.

Завдяки проведенню цього круглого столу його учасники мали змогу оновити та доповнити свої знання з обговорюваної теми, що стане їм у нагоді у подальшій роботі.