gov.ua Державні сайти України
Пошук

На підприємстві «Чернівціавтотранс» обговорено реалізацію заходів, спрямованих на поліпшення стану промислової безпеки та охорони праці

06 серпня 2019

Фахівці Управління Держпраці у Чернівецькій області, зокрема, начальник відділу в агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері Микола Остапович та головний державний інспектор відділу Володимир Хіврич провели розширену робочу зустріч на ТОВ «Чернівціавтотранс».

Суб’єкт господарювання спеціалізується на допоміжному обслуговуванні  наземного транспорту, а також на технічному обслуговуванні та ремонту автотранспортних засобів.

Від підприємства участь у робочій зустрічі  взяли директор Олександр Кривохижий, провідний інженер з охорони праці Віктор Перепелиця, керівники виробничих підрозділів.

Під час робочого спілкування обговорено низку питань, зокрема, стан охорони праці та промислової безпеки на підприємстві, реалізацію профілактичних заходів, спрямованих  на запобігання нещасним випадкам на виробництві, новації чинного законодавства з охорони праці.

Фахівці територіального органу Державної служби України з питань праці акцентували учасникам зустрічі на тому, що з метою попередження виникнення нещасних випадків, які стаються на виробництві, суб’єкти господарської діяльності зобов’язані забезпечити  повне виконання Закону України «Про охорону праці».

Підкреслено, що посадові особи підприємства зобов’язані забезпечити належне проходження технологічного процесу, трудову та виробничу дисципліну, у тому числі, виконання посадових обов’язків працівниками, виконання ними інструкцій з охорони праці, дотримання вимог безпеки під час експлуатації обладнання, машин, механізмів, наявність відповідних дозвільних документів на експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки.

Суб’єкту господарювання підкреслено на необхідності проходження працівниками відповідного навчання з питань охорони праці.

«Роботодавець зобов’язаний забезпечити працівникам під час прийняття на роботу, чи в процесі виконання трудових обов’язків інструктажі, навчання з охорони праці, з надання першої медичної допомоги потерпілим від нещасних випадків на виробництві, – підкреслив у своєму виступі начальник  відділу нагляду в АПК та СКС Микола Остапович. – Працівники, зайняті на роботах з підвищеною небезпекою, або там, де є потреба  у професійними доборі, повинні щороку  проходити за рахунок роботодавця спеціальне навчання і перевірку знань відповідних нормативно-правових актів з охорони праці. Такими є норми чинного законодавства, а саме Закону України «Про охорону праці».

Під час засідання присутнім також детально роз’яснено чинну нині редакцію Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, ухвалений Постановою Кабінету Міністрів України за №337 від 17.04.2019 року та розтлумачено деталі нововведень.