gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: для працівників Летичівського лісового господарства проведено семінар-навчання з охорони праці

30 липня 2019

На базі Державного підприємства «Летичівське лісове господарство» за участі головного державного інспектора відділу нагляду АПК та СКС Управління Держпраці у Хмельницькій області Віктора Микитюка та посадових осіб підприємства  проведено семінар-навчання з охорони праці для вальників лісу.

Під час заходу детально розглянуто Правила охорони праці для працівників лісового господарства та лісової промисловості, а також виконання вимог карт технологічного процесу, дотримання вимог безпеки на лісозаготівельних роботах. Наголошено, що основними причинами нещасних випадків зі смертельними наслідками в лісовому господарстві України, які сталися під час виконання лісосічних та вантажно-розвантажувальних робіт є порушення технологічного процесу та вимог інструкцій з охорони праці.

Особливу увагу звернуто на проблемні питання під час експлуатації механізмів, при виконанні вантажно-розвантажувальних робіт і робіт на висоті. Мова йшла й про забезпечення безпечного перевезення вантажів автомобільним транспортом.

Наголошено на впроваджені заходів щодо ефективного функціонування системи управління охороною праці на підприємстві, організації кваліфікованого нагляду за виконанням робіт та експлуатацією об’єктів з підвищеною небезпекою, розроблені виробничих інструкцій і інструкцій з охорони праці та інших нормативних актів з охорони праці, які діють в межах підприємства. Обов’язковому проведенню інструктажів з охорони праці.

Інформаційно:

Професія вальника лісу  є однією з провідних у лісогосподарській галузі та найбільш травмонебезпечних. Велике значення мають професіоналізм та спритність.

З метою підвищення професійного рівня вальників лісу, вдосконалення методів захисту та безпеки праці на лісозаготівлях 19 липня 2019 на території Бохнянського лісництва Державного підприємства  «Летичівське лісове господарство» відбулося змагання серед 42 учасників 5-ти підрозділів підприємства.