gov.ua Державні сайти України
Пошук

Завершено спеціальне розслідування групового нещасного випадку зі смертельним наслідком, який стався на шахті “Лісова”

13 червня 2019

Комісією Головного управління Держпраці у Львівській області завершено спеціальне розслідування групового нещасного випадку зі смертельним наслідком, що стався на шахті «Лісова» ДП «Львіввугілля» 29 травня 2019 року, в результаті якого загинули двоє шахтарів.

Вивчивши обставини, комісія зі спеціального розслідування дійшла висновку, що обвал порід покрівлі, яким було захоплено двох працівників, стався через порушення технологічного процесу. В частині виконання робіт по розбору та вилученні дерев’яного кріплення типу «костер» з відпрацьованої частини сполучення лави №181 та 181 бортового штреку з метою його повторного використання, які не передбачені «Технологічною проектною документацією виїмкової дільниці лави № 181». Нещасний пипадок визнано таким, що пов’язаний з виробництвом. На кожного потерпілого складено акти за формою Н-1. Також комісією було встановлено осіб, дії чи бездіяльність яких призвели до нещасного випадку.

У ході розслідування під час позапланової перевірки було виявлено 36 порушень вимог нормативно-правових актів з охорони праці, притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафів 2-ох посадових осіб, запропоновано керівництву шахти 3 зупинки робіт до усунення виявлених порушень.

Держпраці вкотре нагадує керівникам та працівникам усіх підприємств про необхідність дотримання правил охорони праці та оцінювання ступеню ризиків, що забезпечить збереження життя та здоров’я під час виробничої діяльності.