gov.ua Державні сайти України
Пошук

Миколаївщина: завдяки роботі інспекторів праці трудовий договір уклали з 261 працівником

23 квітня 2019

За І квартал 2019 року посадовими особами управління Держпраці у Миколаївській області здійснено заходи контролю у  224 суб’єктів господарювання з питань додержання законодавства про працю. Більшість заходів стосувалася порядку оформлення трудових відносин з працівниками.

За результатами заходів встановлено, що з 130 працівниками було порушено  порядок  належного оформлення трудових відносин.

Серед перевірених роботодавців 6 використовували найману працю без укладання трудового договору, 3  – залучали працівників на підставі цивільних договорів, що мають ознаки трудового договору, 5 – не повідомляли до ДФС про укладання трудових договорів з працівниками.

За втручання інспекторів праці Управління з початку року  укладено трудовий договір з 261 працівником. Також  за результатами інформаційно-роз’яснювальної роботи інспекторів праці легалізовано 1327 працівників.  Безперечно, для працівників узаконення  умов виконання  праці  є кроком у бік  отримання пенсійного забезпечення у майбутньому та реалізації трудових гарантій.