gov.ua Державні сайти України
Пошук

Урок з охорони праці в одній зі шкіл Миколаєва

19 березня 2019

Дотримуватися вимог охорони праці під час здійснення будь-яких робіт закликала учнів Миколаївської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату І-ІІІ ступенів №7 Миколаївської обласної ради інспектор праці управління Держпраці у Миколаївській області Юлія Пономарьова.

Посадовець завітала до закладу аби здійснити інспекційне відвідування на предмет проведення атестації робочих місць за умовами праці, проте несподівано для себе потрапила на урок хімії.

Користуючись нагодою долучитися до формування свідомої позиції молоді щодо значення та місця здорових, безпечних умов праці, Юлія Пономарьова на прикладі вчителя хімії роз’яснила дітям умови праці їх педагога. Посадовець зупинила увагу на оснащенні кабінету, заходах безпеки під час роботи з хімічними реактивами. Присутнім наголосили на важливість дотримання безпечних методів роботи.

За словами вчителя Валентини Денисенко, її уроки ніколи не були монотонні. Учні проявляли цікавість. Проте промова інспектора праці викликала неочікувану реакцію дітей. Учні вступали в дискусії між собою, у яких розглядалися застосування дієвих заходів безпеки.

Наприкінці уроку посадовець нагадала присутнім про мету встановлення та відзначання щороку Всесвітнього дня охорони праці та запросила долучитися до проведення заходів у навчальному закладі.