gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: інженерам, спеціалістам з питань охорони праці лісгоспів наголошено на вимогах безпечної праці

25 лютого 2019

У Хмельницькому обласному управлінні лісового та мисливського господарства для інженерів та провідних інженерів, спеціалістів з питань охорони праці лісгоспів проведено семінар-нараду з питань охорони праці. Участь у заході взяв начальник відділу в АПК та СКС Управління Держпраці у Хмельницькій області Вадим Франко.

Під час заходу проаналізовано стан виробничого травматизму в держлісгоспах області за 2018 рік. Відзначено, що рівень охорони праці значно підвищився. Зокрема, для створення безпечних та нешкідливих умов  праці підприємств  спрямовано понад 4 мільйони гривень. І це дало позитивний результат, адже минулого року не було жодного нещасного випадку із смертельним наслідком.

Начальник відділу нагляду в АПК та СКС Вадим Франко проаналізував стан охорони праці в агропромисловому комплексі Хмельниччини. Посадовець зупинився на результатах перевірок охорони праці в лісгоспах області. Звернув увагу на Правилах охорони праці для працівників лісового господарства та лісової промисловості, а також виконання вимог карт технологічного процесу, дотримання вимог безпеки на лісозаготівельних роботах. Наголосив на реалізації схваленої Кабміном України Концепції реформування системи управління охороною праці, яка передбачає впродовж 2019-2020 років формування нової національної системи запобігання виробничим ризикам у сфері безпеки та гігієни праці.

На семінарі кожний з присутніх спеціалістів мав можливість детально охарактеризувати сильні та слабкі сторони діяльності підприємств з питань охорони праці, можливості та загрози, що несе з собою лісогосподарська виробнича діяльність.