gov.ua Державні сайти України
Пошук

Розпочато перевірку теплової електростанції Харківщини

20 лютого 2019

Сьогодні фахівцями відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Головного управління Держпраці у Харківській області розпочато планову перевірку Зміївської ТЕС.

Під час перевірки буде розглянуто питання щодо функціонування системи управління охороною праці на підприємстві, організації проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці, експлуатація обладнання підвищеної небезпеки, а саме систем газопостачання, об’єктів котлонагляду, та електроустановок споживачів понад 1000В, вантажопідіймальних кранів, внутрішньозаводського транспорту, стану охорони праці та промислової безпеки при проведенні робіт з підвищеною небезпекою.

Довідка:

Зміївська ТЕС — найбільша електростанція у Харківській області, одна з найбільших теплових електростанцій України, проектна потужність якої 2400 МВт.

Теплова електрична станція сьогодні входить в п’ятірку найпотужніших українських ТЕС. Вона розташована поблизу м. Харкова в економічно розвиненому регіоні України, де на даний час не існує значних альтернативних джерел забезпечення електроенергією. Електростанція є найбільшим енергогенеруючим об’єктом Слобожанщини.