gov.ua Державні сайти України
Пошук

Розпочато діалог щодо впровадження ризикоорієнтованого підходу на підприємствах Харківщини

18 лютого 2019

У грудні 2018 року Кабінет Міністрів України схвалив «Концепцію реформування системи управління охороною праці в Україні» та план заходів щодо її реалізації.

З урахуванням європейського досвіду у сфері охорони праці передбачені зміни у концепції підходу до управління охороною праці, а саме впровадження ризикоорієнтованого підходу.

Відділом гірничого нагляду Головного управління Держпраці у Харківській області у лютому 2019 року була проведена робоча зустріч з посадовими особами та працівниками ТОВ «БЕЙКЕНЬ ЕНЕРГЕТИКА УКРАЇНА»,
основним видом діяльності якого є роботи з буріння свердловин.

Під час робочої зустрічі фахівцями відділу звернуто увагу на те, що у Харківській області проведено великий обсяг робіт щодо вивчення та можливостей практичного впровадження ризикоорієнтованого підходу у сфері охорони праці замість діючих на теперішній час типових систем управління охороною праці. Харківська область взяла участь у пілотному проекті щодо впровадження ризикоорієнтованого підходу у сфері охорони праці. 

Під час заходу обговорювались нові підходи в галузі охорони праці, питання управління ризиками небезпек, вимоги нового міжнародного стандарту ISO 45001:2018, впровадження яких дозволить знизити рівень виробничого травматизму та профзахворюваності на підприємствах нафтогазового комплексу.

Проведено аналіз травматизму, що мав місце на підприємствах нафтогазового комплексу та розглянуто основні причини нещасних випадків.