gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Дніпропетровську обговорили питання щодо попередження виробничого травматизму у лікувально-профілактичних закладах

19 жовтня 2015

indexФахівцями Головного управління Держпраці у Дніпропетровській проведена нарада з представниками КЗ «Дніпропетровський центр первинної медико-санітарної допомоги №1».

Під час наради розглянуто питання щодо попередження випадків виробничого травматизму у лікувально-профілактичних закладах міста Дніпропетровська, стан дотримання загальних вимог Порядку проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві.

Для попередження таких випадків рішенням наради рекомендовано вжити необхідних заходів для забезпечення належних умов праці на робочих місцях, а також посилити контроль за виконанням посадових інструкцій та інструкцій з охорони праці, своєчасно проводити інструктажі, навчання та інші роз`яснювальні заходи з цих питань з працівниками медичного закладу.

Довідка

Основними травматичними факторами для працівників медичної галузі є дорожньо-транспортні пригоди під час виїзду на виклик до пацієнтів, падіння під час пересування у зимовий період або на сходах, а також напади сторонніх осіб як на території лікарень, так і під час надання медичної допомоги за викликом до пацієнтів. Зокрема, від початку 2015 року через ці та інші причини травми на виробництві отримали 14 працівників медичної галузі Дніпропетровщини