gov.ua Державні сайти України
Пошук

Флешмоб на Арт- заводі «Механік» у Харкові

17 жовтня 2018

На Арт – заводі «Механік» відбулась спеціалізована  виставка «Textile Exspo Kharkiv», на якій інспектори праці Головного управління Держпраці у Харківській області спільно з інспекторами ДФС провели флешмоб.

З роботодавцями, працівниками та відвідувачами була проведена  роз’яснювальна робота щодо питань офіційного працевлаштування та дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці.

Фахівці ГУ доводили до свідомості громадян те, що неоформленого працівника роботодавець позбавляє права на відпустки, оплату лікарняного, дотримання встановленої законодавством норми тривалості робочого часу, допомогу по безробіттю, гарантії на соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві, тобто вони ризикують не отримати належного відшкодування заподіяної шкоди в результаті виробничої травми або професійного захворювання.

Роботодавцям було акцентовано увагу, що за одного найманого працівника без належного оформлення трудових відносин передбачено штраф у розмірі 30 мінімальних заробітних плат, тобто 111 690 гривень.