gov.ua Державні сайти України
Пошук

Верховний Суд України підтвердив правомірність дій Управління Держпраці у Тернопільській області

27 серпня 2018

За результатами позапланової перевірки ПАТ «Галіція Дистилері» з питань додержання законодавства про працю, проведеної посадовими особами Управління Держпраці у Тернопільській області у липні 2016 року, встановлено факт порушення законодавства про працю, а саме: статті 129 КЗпП України – підприємством проведено відрахування із компенсації за невикористані дні відпустки та лікарняних у розмірі близько 7,5 тис. грн, що належали до виплати.

У зв’язку з цим уповноваженими особами Управління винесено постанову про накладення штрафу, відповідно до частини другої статті 265 КЗпП України, у розмірі 1450 грн.

Не погоджуючись із вказаною постановою, у серпні 2016 року ПАТ «Галіція Дистилері» звернулося до суду з адміністративним позовом до Управління Держпраці у Тернопільській області.

Тернопільський окружний адміністративний суд постановою від 6 вересня 2016 року, залишеною без змін ухвалою Львівського апеляційного адміністративного суду від 14 березня 2017 року, у задоволенні позову відмовив.

За касаційною скаргою підприємства Верховним Судом України зроблено правову оцінку діям посадових осіб Управління та підтверджено, що висновки судів попередніх інстанцій є вірними та такими, що відповідають нормам матеріального та процесуального права, а також зазначено, що підстав для скасування чи зміни оскаржуваних судових рішень немає.