gov.ua Державні сайти України
Пошук

Миколаївщина: на засіданні колегії йшлося про погашення підприємствами заборгованості із заробітної плати

10 серпня 2018

07 серпня 208 року відбулось засідання колегії Управління Держпраці у Миколаївській області, на якій підведені підсумки роботи щодо здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю в частині своєчасної, у повному обсязі виплати заробітної плати та дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці. Окрім того, значну увагу приділено питанню реалізації органами місцевого самоврядування повноважень зі здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю.

Учасників колегії поінформовано, що фахівцями Управління з початку року здійснені інспекційні відвідування всіх економічно-активних підприємств, що мають заборгованість із заробітної плати. За результатами інспектувань підприємствами-боржниками погашено заборгованість із заробітної плати у сумі  5 мільйонів 435 тисяч гривень.

Запрошені до участі у колегії представники підприємств ДП «Миколаївській облавтодор», ВАТ «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України»,  ДП «Миколаївський бронетанковий завод» повідомили про причини затримки виплати заробітної плати на підприємствах та вжиття заходів щодо погашення заборгованості.

За результатами інспекційних відвідувань у 15 роботодавців виявлено факти недотримання встановлених державних  мінімальних гарантій в оплаті праці відносно 399 працівників. За порушення трудового законодавства до суб’єктів господарювання застосовано фінансові санкції, передбачені абзацом четвертим частини другої статті 265 Кодексу законів про працю України, на загальну суму майже 15 мільйонів гривень.

Визначивши подальші шляхи ефективної роботи, члени колегії акцентували увагу на посиленні контролю за виконанням приписів, внесених роботодавцям, реалізації органами місцевого самоврядування повноважень, передбачених статтею 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», та наданні консультаційної допомоги інспекторам праці органів місцевого самоврядування.