gov.ua Державні сайти України
Пошук

Нарада на підприємстві ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат»: проаналізовано причини виробничого травматизму та визначено шляхи запобігання нещасним випадкам

23 червня 2018

За участі фахівців Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області на підприємстві ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат» відбулася нарада з питань охорони праці, на якій проаналізовано причини нещасних випадків на підприємстві та обговорено заходи щодо попередження виробничого травматизму.

Протягом останніх 2 місяців поточного року на металургійному комбінаті сталося 7 нещасних випадків, зокрема 2 – зі смертельним наслідком та 2 – з тяжкими наслідками.

На нараді наголошено, що для попередження подібних випадків виробничого травматизму необхідно систематично: проводити тренінги та інструктажі з безпечного виконання робіт на конвеєрах; перевірити та відновити огорожі стрічкових конвеєрів; перевірити працездатність звукової і світлової сигналізації, блокувальних пристроїв; заборонити приступати до виконання робіт до відключення обладнання; виконувати ремонтні роботи на конвеєрах тільки після оформлення і отримання наряду-допуску; здійснювати перехід через стрічки конвеєрів тільки стаціонарними перехідними містками.

Начальник відділу нагляду у металургії та машинобудуванні Головного управління Ольга Бондаренко звернула особливу увагу на об’єктивне та якісне проведення розслідування нещасних випадків комісіями підприємства та порадила підходити до кожного випадку індивідуально, з урахуванням усіх нюансів.

З метою попередження виробничого травматизму перед відповідальними особами поставлено завдання організувати і провести позачергову перевірку знань з охорони праці для керівників та спеціалістів відповідних дільниць підприємства за участю фахівців Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області.

«Підприємства галузі повинні приділяти більшу увагу аналізу виробничих ризиків і причин травматизму. Адже тільки здорові та працездатні люди можуть продуктивно та як ефективно працювати, таким чином максимально реалізуючи свої можливості та досягаючи основних цілей підприємства.», – підкреслила Ольга Бондаренко.