gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Вінничині обговорили стан підготовки до осінньо-зимового періоду

11 вересня 2015

7-110 вересня за участі представників Управління Держпраці у Вінницькій області була проведена розширена нарада обласної державної адміністрації щодо підготовки об’єктів бюджетної сфери та підприємств житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2015-2016 років.

Під час наради фахівці Управління обговорили стан переведення котлів потужність понад 100 кВТ закладів освіти та охорони здоров’я області на альтернативні види палива, а також стан охорони праці та промислової безпеки при експлуатації обладнання котелень.

Також до учасників наради були доведені вимоги Правил щодо порядку введення котлів потужність понад 100 кВТ в експлуатацію після їх монтажу та подальшої експлуатації.

 Довідка:

03.02.2014 року в ЗОШ І-ІІІ ст. № 3 м. Тульчин під час експлуатації котла КС-Г-100 стався вибух пароповітряної суміші, внаслідок чого смертельно травмовано заступника директора по господарській роботі та оператора котельні.

Причина вибуху: незадовільний технічний стан котлів (відсутність передбаченого проектом запобіжного клапана, несправність циркуляційного насосу, світової і звукової сигналізації).