gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Харківщині надано консультації ДП «Південна залізниця»

07 вересня 2015

вокзалГоловним управлінням Держпраці у Харківській області проведено двотижневий цикл виїзних нарад на базі ДП «Південна залізниця» щодо надання методично-консультативної допомоги. Загалом робочі наради проведені з представниками понад 50 структурним підрозділам Південної залізниці Харківщини.

У ході виїзних робочих нарад надавались роз’яснення щодо змін до трудового та санітарного законодавства з розділу гігієни праці. Зокрема, розглядались питання з працевлаштування працівників, надання відпусток без збереження заробітної плати.

Окрім цього було звернуто увагу на питання трудових відносин демобілізованих та встановлених для них пільг.

Під час нарад вказано на необхідність створення безпечних та здорових умов праці. Відмічено, що контроль за використанням засобів індивідуального захисту та проведення досліджень факторів виробничого середовища, є одними з основних заходів профілактики професійних захворювань та гострих отруєнь.

Також розглядались питання організації якісної вентиляції на робочих місцях та правильного використання засобів індивідуального захисту.

 Довідка:

Південна залізниця є найбільшою мережею колій України, загальна протяжність яких понад 3000 км. Підприємство здійснює близько 60% вантажоперевезень України, у тому числі ї транзитні. Структура перевезень має індустріально-аграрний характер, за рахунок обслуговування більше 1000 промислових та понад 2000 комерційних підприємств.