gov.ua Державні сайти України
Пошук

Івано-Франківська область: завдяки перевірці «Модультранс» працівникам донарахована індексація у розмірі 61 тисяча гривень

31 березня 2017

Інспектори Управління Держпраці в Івано-Франківській області провели планову перевірку підприємства, що займається міжнародними пасажирськими перевезеннями – ПП «Модультранс».

Під час перевірки  виявлено порушення законодавства про працю. Зокрема, на підприємстві з працівниками не укладався колективний договір, для 20-ти працівників не проводилася індексація заробітної плати в межах прожиткового мінімуму, що є порушенням мінімальних гарантій в оплаті праці.

Також виявлено низку порушень законодавства з охорони праці: найманими працівниками не вибрано уповноважену  особу з питань охорони праці; працівників підприємства не інформують про умови праці та про наявність на їхніх робочих місцях небезпечних та шкідливих виробничих факторів.

По завершенні перевірки було усунуто ряд порушень. Так, ще до моменту завершення перевірки, працівникам підприємства донарахована індексація у розмірі 61 тисяча гривень, виплата заробітної плати проводиться два рази на місяць.

Фото: джерело google.com.ua