gov.ua Державні сайти України
Пошук

Львівcька область: за недопуск інспектора до перевірки товариству доведеться сплатити 320 тисяч гривень

17 березня 2017

До Головного управління Держпраці у Львівській області надійшла ухвала Яворівського районного суду в рамках кримінального провадження за ст. 172 КК України про призначення  проведення позапланової перевірки  на ТзОВ «Еней» щодо додержання трудового законодавства, зокрема оформлення трудових відносин.

На виконання рішення суду інспектори ГУ Держпраці у Львівській області  спільно з оперуповноваженими Яворівського відділу поліції  відвідали ТзОВ «Еней» з метою проведення перевірки. Однак керівництво товариства відмовило у допуску до проведення  перевірки.

Відтак 16 березня  ГУ Держпраці у Львівській області відповідно до ст. 265 КЗпП України за недопущення до проведення перевірки з питань оформлення трудових відносин  було винесено постанову про застосування штрафної санкції у стократному розмірі мінімальної заробітної плати – 320 тисяч гривень.

Наголошуємо субєктам господарювання! Інспектор Держпраці має право на проведення перевірки за наявності у нього службового посвідчення та направлення на перевірку. Суб’єкти господарювання на вимогу інспектора повинні надати необхідні для перевірки документи.