gov.ua Державні сайти України
Пошук

Розслідуються причини групового нещасного випадку на Дніпропетровщині, пов’язаного з використанням газу у побуті

17 березня 2017

Головним управлінням Держпраці у Дніпропетровській області проводиться розслідування групового нещасного випадку при використанні газу в побуті, що стався 16 березня 2017 року з мешканцями житлового будинку по вул. Каспійська у м. Дніпро.

За попередніми даними, фахівцями Головного управління було встановлено факт суміщення одночасної роботи побутового газового котла «Immergas»-24 кВт (з відкритою камерою згоряння) з витяжною вентиляцією зі штучним спонуканням, яка працювала у ванній кімнаті, що є грубим порушенням Правил безпеки систем газопостачання.

Це  призвело до утворення зворотної тяги у димовому каналі, внаслідок чого продукти неповного згоряння газу (чадного газу) потрапили до приміщення квартири. Від отруєння чадним газом померли чоловік 1987 року народження та жінка 1990 року народження.

Головне управління Держпраці у Дніпропетровській області звертає увагу всіх абонентів природного газу, власників житлових будинків, ОСББ та житлових кооперативів щодо безумовного дотримання Типової інструкції  по безпечному користуванню побутовими приладами та апаратами:

  • своєчасно перевіряйте та прочищайте димові та вентиляційні канали;
  • перевіряйте тягу в димовому каналі до включення та при роботі газових приладів з відводом продуктів згоряння у димохід;
  • не втручайтесь в автоматику безпеки побутових газових приладів;
  • не користуйтесь газовими приладами при закритих кватирках, фрамугах, жалюзійних решітках вентканалів, відсутності тяги в димоходах та вентиляційних каналах!

Ці прості правила дозволять Вам запобігти нещасним випадкам при використанні газу в побуті.

З початку 2017 року на території Дніпропетровської області зареєстровано 5 нещасних випадків при використанні газу в побуті. Постраждало 9 осіб, 6 з них  загинули.