gov.ua Державні сайти України
Пошук

В Управлінні Держпраці у Полтавській області відбулось засідання круглого столу за участі фахівців, до компетенції яких належить здійснення державного ринкового нагляду

22 березня 2019

Зустріч фахівців обласних управлінь Держпраці, Держпродспоживслужби та Державної екологічної інспекції центрального округу відбулась за ініціативи Управління Держпраці у Полтавській області.  Мета проведення заходу – впорядкування та вдосконалення процедури здійснення державного ринкового нагляду та контролю за нехарчовою продукцією.

Відкрив засідання начальник Управління Держпраці у Полтавській області Сергій Щербак, який наголосив на важливості розвитку співпраці між управліннями, а також підкреслив, що актуальність таких зустрічей, навчань та семінарів обумовлена необхідністю постійного удосконалення знань фахівців, які здійснюють державний ринковий нагляд.

Начальник відділу експертної роботи, ринкового нагляду та надання адміністративних послуг Управління Держпраці у Полтавській області Ірина Зоріна ознайомила присутніх з роботою відділу, з процедурою проведення фахівцями Держпраці перевірок, а також звернула увагу на проблемні питання, які виникають у них під час роботи.

Начальник відділу ринкового та метрологічного нагляду Головного управління Держпродспоживслужби Софія Литвин, поділилась з присутніми досвідом у вирішенні проблемних питань, які виникають у Держпродспоживслужби під час перевірок, навела приклади судової практики, ознайомила з процесом відбору зразків продукції для дослідження її якості та багато інших питань.

Директор Державної екологічної інспекції центрального округу Вадим Осипенко поцікавився у наглядовців процедурою направлення на утилізацію продукції та поділився досвідом інспекції у цьому напрямі роботи.

Наприкінці зустрічі, розглянувши практичні аспекти здійснення ринкового нагляду, проблемні питання та можливі шляхи їх вирішення, учасники круглого столу дійшли висновку, що спільними зусиллями можна досягти кращих результатів у напрямку впорядкування процедури здійснення державного ринкового нагляду та контролю за нехарчовою продукцією. Також фахівці управлінь наголосили на важливості постійного проведення інформаційних заходів з питань ринкового нагляду для розповсюджувачів нехарчової продукції, акцентувати їх увагу на основних вимогах технічних регламентів, що застосовуються до продукції, правових обов’язках розповсюджувачів та наглядових органів при здійсненні перевірки продукції.