gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Житомирі працівникам галузі громадського харчування роз’яснено вимоги з питань безпеки праці

16 лютого 2023

Фахівці міжрегіонального управління Держпраці провели з працівниками галузі громадського харчування семінар-нараду щодо дотримання вимог Закону України «Про охорону праці».

Дія вищезазначеного Закону поширюється на всіх юридичних та фізичних осіб, які відповідно до законодавства використовують найману працю, та на всіх працюючих.

Посадовці зазначили, що під час укладання трудового договору роботодавець повинен проінформувати працівника під розписку про умови праці та про наявність на його робочому місці небезпечних і шкідливих виробничих факторів, які ще не усунуто, можливі наслідки їх впливу на здоров’я та про права працівника на пільги і компенсації за роботу в таких умовах відповідно до законодавства і колективного договору.

Усі працівники згідно із законом підлягають загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності.

Наголошено на обов’язку роботодавця забезпечувати працівників спецодягом, іншими засобами індивідуального захисту, мийними та знешкоджувальними засобами, а також сприяти функціонуванню системи управління охороною праці.

Більше відповідей на питання щодо трудового законодавства можна знайти на порталі https://pratsia.in.ua.