На Миколаївщині відбулося онлайн обговорення профілактичної роботи щодо недопущення захворюваності на COVID-19 на робочих місцях суб’єктів господарювання
28 квітня 2020У рамках заходів до Дня охорони праці у 2020 році, які проходить під девізом «Зупинимо пандемію: безпека і здоров’я на роботі можуть врятувати життя» на Миколаївщині відбулася дистанційна семінар-нарада щодо аналізу роботи у напрямі профілактики COVID-19 на робочому місці та запровадження ефективних методів протидії пандемії.
Організатор заходу: Управління Держпраці у Миколаївській області.
Комунікаційний майданчик: інтернет – платформа ZOOM.
Учасники: посадові особи Управління Держпраці у Миколаївській області, Департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації, представники Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Миколаївські області, керівники служб охорони праці підприємств Миколаївщини, зокрема ТОВ «АТБ-МАРКЕТ», ТОВ «Лакомка», ТОВ «Морський спеціалізований порт Ніка-Тера», ДП «Миколаївський морський порт», «ЮГцемент» філія ПРАТ«Дікергофф Цемент Україна».
Під час заходу було відзначено, що перед усім українським суспільством постав досі нечуваний виклик, який вимагає особливих заходів та зусиль. З метою врегулювання питань у сфері праці в Україні було внесено чимало законодавчих змін, серед яких й зміни до Кодексу законів України про працю. Посадові особи Держпраці докладають чимало зусиль у напрямі роз’яснення суб’єктам господарювання вимог протидії захворюваннюпрацівників на COVID-19. На Миколаївщині ще до впровадження карантину, зокрема у період з з 27 лютого по 13 березня 2020, було поінформовано більше ніж 2000 підприємців. Робота у зазначеному напрямі не припиняється.
Учасники опрацювали напрями роботи відповідно до Контрольного переліку заходів щодо профілактики коронавірусу, підготовленого Міжнародною організацією праці.
Керівники служб охорони праці підприємств Миколаївщини розповіли про дії, які вживаються для забезпечення безперебійної діяльності підприємств, недопущення поширення пандемії, контролю за дотриманням працівниками вимог безпеки, у тому числі профілактики зараження на COVID-19.