gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: працівникам ПрАТ «Хмельницька макаронна фабрика» – про дотримання нормативних вимог з охорони праці

22 січня 2021

Фахівцями Управління Держпраці у Хмельницькій області триває проведення заходів з питань охорони праці для суб’єктів господарювання, які виконують роботи з підвищеною небезпекою.

Зокрема, інспекторами відділу нагляду в АПК та СКС проведено засідання круглого столу з питань дотримання нормативних вимог охорони праці та попередження виробничого травматизму для інженерно-технічних працівників ПрАТ «Хмельницька макаронна фабрика».

В ході засідання роз’яснено основні вимоги безпеки під час експлуатації технологічного обладнання та устаткування харчової промисловості. Насамперед акцентована увага на Правилах безпеки для виробництва хліба, хлібобулочних та макаронних виробів.

Посадовці радили впроваджувати на підприємстві ризикоорієнтований підхід до системи управління охороною праці. Адже, саме комплекс організаційних заходів, що передбачаютьмоніторинг, аналіз, оцінювання ризику суб‘єкта господарювання на основі ймовірного аналізу безпеки – запобігають надзвичайним ситуаціям і сприяють управлінню ризиками загалом.

Здійснено аналіз стану виробничого травматизму в галузі харчової промисловості та наголосила на заходах задля його попередження та зменшення.

За результатами проведеного круглого столу ПрАТ «Хмельницька макаронна фабрика» рекомендовано:

забезпечувати додержання вимог охорони праці та промислової безпеки під час експлуатації технологічного обладнання харчової промисловості;
розробляти та впроваджувати заходи щодо профілактики виробничого травматизму;
посилити контроль за станом охорони праці та трудовою дисципліною на підприємстві;
проводити щорічні навчання з питань охорони праці та безпечного ведення робіт з підвищеною небезпекою для посадових осіб та працівників підприємства;
забезпечувати відповідно до норм видачу спецодягу, засобів індивідуального захисту, мийних та антисептичних засобів для працівників;
впроваджувати на підприємстві ризик-орієнтований підхід до системи управління охороною праці.