gov.ua Державні сайти України
Пошук

Чернівці: як запобігти ризикам на робочому місці, обговорено під час моделювання випадку виробничого травматизму

24 жовтня 2024

У закладі роздрібної та оптової торгівлі великої мережі супермаркетів у Чернівцях фахівці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області організували та провели моделювання випадку нещасного випадку на робочому місці.

Випадок виробничого травматизму стався з працівником відділу реалізації м’яса та м’ясних виробів. Під час виробничого процесу працівник отримав серйозну травму руки.

Під час обговорення обставин та причин цього випадку учасникам превентивного заходу було наголошено на дотриманні норм Закону України «Про охорону праці» та чинних нормативно-правових актів з промислової безпеки, охорони праці та гігієни праці.

Було підкреслено доцільність застосування «Ідентифікатора виробничих небезпек» для виявлення та мінімізації небезпечних факторів на робочих місцях. Також рекомендовано проведення додаткових навчань, інструктажів і спеціалізованих тренінгів з безпеки праці.

Окрему увагу приділили безпечній організації виробничого процесу під час опалювального сезону, аварійних відключень електроенергії та використання генераторного обладнання.

Наголошено на відповідальності за приховування випадків виробничого травматизму, а також на можливості отримання додаткових консультацій від фахівців Держпраці, зокрема через сервіс «Інтерактивний інспектор».

Актуальна інформація щодо безпеки праці: https://pratsia.in.ua.

М'ясний цех