Черкащина: фахівці Управління інформують працівників і роботодавців про заходи профілактики інфікування коронавірусом
27 лютого 2020З 27 лютого 2020 року фахівці відділу з питань гігієни праці, експертизи умов праці Управління проводять безпосередні відвідування суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність у сфері роздрібної торгівлі, організації харчування та транспорту з метою інформування працівників та роботодавців про заходи профілактики інфікування коронавірусом.
Завідувач сектору з питань експертизи умов праці Управління Держпраці у Черкаській області Олена Нікітенко та головний державний інспектор сектору Іван Перегін 27 лютого 2020 року провели інформаційно-роз’яснювальну роботу у закладах сфери торгівлі м. Черкаси.
Фахівці Управління наголосили, що, відповідно до рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я, для зменшення впливу та передачі гострої респіраторної вірусної інфекції, необхідно:
– часто мити руки, обробляти їх дезінфікуючими засобами;
– під час кашлю та чхання прикривати рот і ніс паперовою хустинкою;
– уникати тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель;
– у разі підвищення температури тіла, кашлю та утрудненого дихання якнайшвидше звертатися до лікаря;
– не споживати сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження.
Під час проведення заходів фахівці Управління запропонували працівникам і роботодавцям інформаційні матеріали, розроблені Міністерством охорони здоров’я України та Всесвітньою організацією охорони здоров’я.