Безпека праці на підприємствах харчової промисловості: у Вінниччині провели інформаційний захід
13 лютого 2025У харчовій промисловості існує підвищений ризик травматизму, спричинений частим наближенням працівників до різного обладнання. Саме тому з метою запобігання виробничому травматизму фахівці Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці періодично консультують працівників з питань безпеки праці.
Нещодавно такий інформаційний захід відбувся на одному з підприємств Вінниччини.
Інспектор наголосив на необхідності дотримання всіх заходів безпеки, адже їх порушення може призвести не лише до аварійних ситуацій, а й становити загрозу здоров’ю працівників. Окремо було розглянуто вимоги безпеки під час експлуатації машин, механізмів та устаткування підвищеної небезпеки, посудин, що працюють під тиском, а також під час ремонту обладнання та експлуатації систем газопостачання.
Усім працівникам обов’язково мають проводитися інструктажі, навчання та перевірка знань з питань охорони праці.
Окремо обговорили важливість запровадження на виробництві програми психосоціальної підтримки працівників.
Детальніше – на інформаційному порталі Держпраці: www.pratsia.in.ua.