gov.ua Державні сайти України
Пошук

Дніпропетровщина: роботодавців області оштрафовано на суму 393000 грн. за порушення прав строковиків

10 березня 2017

Впродовж 2016 року фахівці Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області під час проведення планових та позапланових заходів зі здійснення державного нагляду за додержанням законодавства про працю виявили близько 30 незаконно звільнених протягом березня-травня 2015 року працівників, які були призвані на строкову військову службу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, або прийняті на військову службу за контрактом. До них суб’єкти господарювання та роботодавці не дотримали встановлених законом гарантій та пільг як працівникам, які залучаються до виконання обов’язків, передбачених законами України «Про військовий обов’язок і військову службу», «Про альтернативну (невійськову) службу», «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

За результатами розгляду справ про порушення законодавства про працю та зайнятість населення, уповноважені посадові особи Головного управління Держпраці до суб’єктів господарювання та роботодавців відповідно до ст.265 КЗпП України застосували фінансові санкції на суму 393000 грн., з яких лише на ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» у липні 2016 року накладено штраф у розмірі 29000 грн., а також штраф у розмірі 277500 грн. за 21-го незаконно звільненого за період березень-травень 2015 року військовослужбовця.

Деякі підприємці, після проведення фахівцями Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області позапланових перевірок за додержанням законодавства про працю, самостійно усунули порушення щодо військовослужбовців строкової служби та добровільно сплатили штрафні санкції.