gov.ua Державні сайти України
Пошук

Ліфтовиків столиці закликано до посилення контролю за технічним станом ліфтів у житлових будинках

28 липня 2015

72888996dc132070186d421f219f195cФахівцями Головного управління Держпраці у Київській області проведено низку нарад щодо забезпечення належного технічного стану ліфтів у житловому фонді столиці в ПП «Ремонтно-виробниче підприємство №1» ПП “Експеримент”, ТОВ “Толока М”, ПП “КСМП “Вертикаль”, ПП “Барк”, КП “Оболонь ліфт-сервіс”.

Під час нарад наголошено на тому, що більшість ліфтів у багатоповерхових будинках відпрацювало технічний ресурс та потребують модернізації, капітального ремонту або заміни. Спеціалісти Головного управління Держпраці у Київській області  наголосили на необхідності своєчасного проведення ремонтних робіт та встановлення на ліфтах якісних комплектувальних.

Також наголошувалось на обов’язковості виконання вимог нормативно-правових актів з охорони праці під час проведення професійної підготовки електромеханіків з ліфтів.

Довідка:

Враховуючи суттєве недофінансування ліфтової галузі міста Києва, є непоодинокі випадки відмови обслуговуючих організацій від виконання робіт з технічного обслуговування ліфтів у житлових будинках Печерського, Оболонського та Даницького районів столиці.