gov.ua Державні сайти України
Пошук

Фахівці Управління Держпраці у Чернігівській області надали консультаційну підтримку підрозділам ПАТ «Чернігівобленерго»

27 липня 2015

IMG_9048За підтримки Управління Держпраці у Чернігівській області на ПАТ «Чернігівобленерго» було введено особливі умови безпечного виконання робіт. Внаслідок нещасного випадку в підрозділах ПАТ «Чернігівобленерго» фахівці Управління Держпраці надали підприємству інформаційно-консультаційну підтримку, мета якої забезпечення безпеки працівників та недопущення виробничого травматизму на підприємстві.

 Протягом дії особливих умов на підприємстві було посилено контроль за виконанням вимог безпеки на робочих місцях, проводилось додаткове навчання працівників з питань охорони праці, вживались жорсткі заходи до порушників вимог безпеки. При цьому відбулось призупинення ряду робіт з причини недостатнього забезпечення їх безпеки, та поновлення після вжиття додаткових заходів.

Щоденно службою охорони праці ПАТ «Чернігівобленерго» до Управління надавалась оперативна інформація про виконання особливих умов роботи,   відбувалось її обговорення та внесення необхідних корективів.

 На закінчення періоду дії особливих умов в ПАТ «Чернігівобленерго» фахівцями Управління було проведено підсумкову селекторну нараду та видано наказ, яким визначені заходи впливу до осіб, які допустили порушення вимог нормативно-правових актів з охорони праці в зазначений період.

 Довідка

26.06.2015 електромонтер ВП Городнянського району електричних мереж ПАТ “Чернігівобленерго” під час виконання робіт з відключення КТП-494 був смертельно вражений електрострумом через наближення на недопустиму відстань до струмовідних частин КТП, які перебували під напругою 10 кВ.IMG_1024