gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Рівненщині продовжують працювати над погашенням заборгованостей із заробітної плати

10 жовтня 2024

Про це йшлося під час засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості, у якому взяла участь Маргарита Захарчук – начальник відділу з питань праці Управління інспекційної діяльності в Рівненській області.

Цьогоріч уже 5 підприємств погасили борги перед працівниками. Робота триває над пошуком шляхів вирішення цієї проблеми. Адже в такий непростий час мешканці області повинні вчасно отримувати платню за свою працю. За цей рік підприємства виплатили понад 6 млн гривень боргів із заробітної плати, – зазначив заступник голови Рівненської ОДА Олександр Кохан.

Під час заходу посадовець Держпраці роз’яснила присутнім зміни в законодавстві про працю під час воєнного стану, зокрема щодо дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці та відпусток без збереження заробітної плати.

Присутніх також поінформували про необхідність належного оформлення трудових відносин із найманими працівниками, недопущення використання примусової праці та заборгованості із виплати заробітної плати підприємствами області в умовах воєнного стану.

Більше інформації з питань організації трудових відносин в умовах воєнного часу, охорони та гігієни праці – на порталі та сайті https://dsp.gov.ua

Рівне