gov.ua Державні сайти України
Пошук

Інспектори праці спільно з міграційною поліцією Києва проведуть заходи в рамках Оперативного плану боротьби з торгівлею людьми ЕМРАСТ

08 жовтня 2024

З метою реалізації Оперативного плану заходів з боротьби з торгівлею людьми ЕМРАСТ на 2024 рік, у Центральному міжрегіональному управлінні Державної служби з питань праці відбулася оперативна нарада з представниками УМП ГУНП у м. Києві.

Під час зустрічі обговорювалися проблемні питання щодо запобігання використанню примусової та незадекларованої праці. Зокрема, було заплановано проведення спільних заходів, які триватимуть з 7 по 13 жовтня 2024 року в рамках реалізації Оперативного плану боротьби з торгівлею людьми ЕМРАСТ.

Посадовці Держпраці розповіли про заходи, які проводять інспектори праці за участі мешканців столиці та внутрішньо переміщених осіб, спрямовані на попередження ситуацій потрапляння в трудове рабство.

Правоохоронці поінформували про дії, що здійснюються в Києві для виявлення та притягнення до кримінальної відповідальності злочинців, які займаються торгівлею людьми.

Сторони обговорили активізацію спільних заходів щодо запобігання випадкам примусової праці та розглянули механізми співпраці у запобіганні торгівлі людьми.

Детальніше про те, як уникнути потрапляння в трудове рабство: https://pratsia.in.ua/forced_labour.php

Міграція