gov.ua Державні сайти України
Пошук

З нагоди Всесвітнього дня дій за гідну працю у Харкові відбувся круглий стіл

08 жовтня 2024

З нагоди Всесвітнього дня дій за гідну працю, який щорічно відзначається 7 жовтня, посадові особи Північно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці зустрілися з представниками соціальних партнерів, профспілок, організацій роботодавців та провідних підприємств Харківської, Полтавської та Сумської областей.

Відкриваючи зустріч, начальник Північно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці подякував Збройним силам України за можливість працювати над створенням безпечних умов на робочих місцях для кожного працівника та за натхнення до трудових звершень, яке вони дарують своєю відвагою. Очільник закликав присутніх до співпраці, наголосивши, що людина, її життя та здоров’я є найвищою соціальною цінністю, а належні, безпечні та здорові умови праці, дотримання соціальних стандартів та гарантій — це основне право, закріплене Конституцією України.

Звертаючись до широкої аудиторії, спікери заходу окреслили компоненти гідної праці, висвітлили аспекти покращення безпеки та здоров’я на роботі, підкреслили роль профспілок у створенні та підвищенні рівня безпеки і здоров’я на робочих місцях. Тему важливості збереження ментального здоров’я працівників та створення психосоціальної підтримки на робочому місці висвітлила координатор Всеукраїнської програми ментального здоров’я у Харківській області Лілія Зотова.

Більше інформації з питань організації трудових відносин в умовах воєнного часу, охорони та гігієни праці тощо: на порталі https://pratsia.in.ua та сайті https://dsp.gov.ua.

Захід