gov.ua Державні сайти України
Пошук

Волинь: інспектори праці про переваги політики та програми психосоціальної підтримки

07 жовтня 2024

У рамках кампанії «Виходь на світло!» посадовці Держпраці продовжують інформаційно-роз’яснювальні заходи з питань трудового законодавства. Підприємцям області надають рекомендації щодо впровадження програм психосоціальної підтримки (ПСП).

Посадовці зазначають, що для забезпечення системної психосоціальної підтримки, яка здійснюється на постійній основі і має профілактичний характер, необхідна відповідна система дій: політика та програма заходів у межах цієї політики. Турбота про ментальне здоров’я є так само важливою, як і про фізичний стан людини. Це може врятувати життя, запобігти травмуванню на роботі, зберегти кадровий потенціал, підвищити мотивацію та продуктивність, а також стати додатковою перевагою для шукачів роботи та інвесторів.

Крім того, запровадження програм психосоціальної підтримки підсилить значення та відкриє шлях до профілактики інших психосоціальних ризиків у сфері праці. Психосоціальна підтримка є частиною заходів, що можуть бути інтегровані в загальну політику та програму безпеки й здоров’я на роботі. Вони доповнюють профілактичну діяльність, спрямовану на усунення та контроль факторів психосоціальних ризиків.

Більше інформації про найпоширеніші питання з трудового законодавства та безпеки й гігієни праці в умовах воєнного стану можна отримати на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua.

Тренінг