gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Івано-Франківщині проводять операцію «Мігрант»

03 жовтня 2024

У Південно-Західному міжрегіональному управлінні Державної служби з питань праці відбулася нарада з питань проведення цільових заходів під умовною назвою «Мігрант».

У зустрічі взяли участь працівники Міжрегіонального управління, а також представники Управління Державної міграційної служби в Івано-Франківській області. Обговорено питання міжвідомчої взаємодії, обміну інформацією та координацію робочих груп на регіональному рівні.

Нараду проведено з метою виконання Порядку проведення заходів щодо здійснення нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері. Зокрема, фахівці Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці спільно з міграційною службою здійснюють спільні заходи під умовною назвою «Мігрант».

Нагадуємо, що роботодавці мають право застосовувати працю іноземців та осіб без громадянства на території України на підставі дозволу, який видається територіальними органами центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції (ст. 42 Закону України «Про зайнятість населення» від 05.07.2012 №5067-VI).

Більше інформації про найпоширеніші питання трудового законодавства – на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua

Збори