gov.ua Державні сайти України
Пошук

«ВІДНОВЛЮЄМО СВОЇ РЕСУРСИ!» – беремо приклад, як це роблять у ПТУ філії ВП Рівненська АЕС АТ «НАЕК «Енергоатом»

27 вересня 2024

У воєнний час кожен переживає емоційну напругу, нестабільність, тривожність та страхи. Це цілком природна реакція організму на події, які відбуваються в Україні. Проте дуже важливо не залишатися у такому стані, необхідно звільнятися від негативу і відновлювати ресурси свого організму.

Практична психологиня, провела з педагогічними працівниками просвітницько-практичне заняття за протоколом «Чотири стихії» (ізраїльські практики психологічної допомоги, які слід використовувати під час війни) для відновлення психоемоційної рівноваги у стресових ситуаціях.

Протокол включає психологічні прийоми саморегуляції, дихальні практики, вправи для заспокоєння, релаксацію за методом Джейкобсона, а також практики тілесної терапії.

«Це важливо, адже, потрапляючи у складні або несподівані ситуації, ми можемо розгубитися. Не завжди розуміємо, що з нами відбувається і що робити з цими відчуттями. У таких випадках допоможуть прості способи відшукати, що нас тривожить, і позбутися неприємних емоцій. Використання практичних вправ з протоколу “Чотири стихії” – простих, доступних і дієвих – допоможе зняти напругу, заспокоїти нервову систему, «заземлитися», стабілізувати дихання, зменшити тривогу, зосередитися та швидко відновити психоемоційну рівновагу», – стверджує психологиня.

Детальніше про можливості інформаційного порталу Держпраці: https://pratsia.in.ua

ПСП