gov.ua Державні сайти України
Пошук

Буковина: розпочато активну взаємодію з реалізації цільових заходів під умовною назвою «Мігрант»

20 вересня 2024

Фахівці Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці розпочали активну роботу з реалізації заходів із протидії нелегальному працевлаштуванню іноземних громадян у рамках операції «Мігрант».

З цією метою посадовці Управління долучилися до міжвідомчої наради, організованої управлінням Державної міграційної служби у Чернівецькій області.

На зібранні, за безпосередньої участі представників підрозділів Міграційної служби, Міграційної поліції Головного управління Національної поліції, Управління патрульної поліції, Управління Служби безпеки України, Чернівецького прикордонного загону та фахівців департаменту освіти і науки Чернівецької ОВА, обговорили організацію та виконання заходів «Мігрант».

Зазначалося, що активна робота у цьому напрямку триватиме понад два місяці. Проаналізовано результати попередньої кампанії, проведеної влітку 2024 року, а також пропозиції щодо вдосконалення міжвідомчої співпраці.

За результатами зустрічі створено міжвідомчу робочу групу та узгоджено алгоритм дій між відомствами, дотичними до реалізації заходів.

Зокрема, було пропрацьовано організацію спільних заходів державного контролю за дотриманням законодавства про працю у частині належного оформлення роботодавцями трудових відносин з іноземними громадянами.

Передбачається, що у рамках превентивної інформаційної роботи інспектори Держпраці ознайомлюватимуть місцевих підприємців із порядком працевлаштування іноземців та осіб без громадянства, правовими підставами для оформлення офіційних трудових відносин, захистом трудових прав таких осіб, а також як уникати потрапляння у небезпечні ситуації, пов’язані з торгівлею людьми, примусовою працею та трудовою експлуатацією.

Актуальна інформація з питань трудового законодавства: https://pratsia.in.ua.

Буковина