gov.ua Державні сайти України
Пошук

Прикарпаття: проведено моделювання подій на робочому місці для попередження травматизму

02 вересня 2024

З метою попередження травматизму в сфері торгівлі та зниження його рівня у 2024 році, представник Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці провів превентивний захід у ТзОВ «АВ МЕТАЛ ГРУП».

На підприємстві раніше стався нещасний випадок з оператором поста керування через недотримання вимог інструкцій з охорони праці. Після розслідування цього інциденту, головна державна інспекторка відділу з питань безпеки праці західного напрямку Управління інспекційної діяльності в Івано-Франківській області Марія Возняк організувала захід з моделювання подій на робочому місці. Разом з інженером з охорони праці та працівниками цеху виробництва сітки, було відтворено послідовність подій, що призвели до травми, та промодельовано безпечний спосіб виконання вантажно-розвантажувальних робіт.

За підсумками заходу, фахівчиня Держпраці рекомендувала посилити контроль за станом охорони праці та трудовою дисципліною, а також забезпечити дотримання вимог законодавства з охорони праці. Персоналу було надано додаткові роз’яснення щодо нормативно-правових актів.

Більше інформації про безпеку праці та трудове законодавство в умовах воєнного стану можна знайти на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua.